//Simple is better




About Me !
Hey ! Good days to you!


Welcome to my blog . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman kill you!haha.. i'm Nur Shuhada Binti Ab Aziz. 20 tahun. Was taken by someone. Seorang gdis biasa yg hnya inginkn kbhagian. Tiada yg lbih kekal & bhgia slain CINTA yg SATU♥ my fmly♥ my jntung hati♥ my bff♥

Status : YOUR STATUS HERE


Music
Layan jew!



Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: shuhada aziz

Nuffnang

◕‿◕

"I know I'm not the best writer.. menulis sekadar suke-2.. mohon maaf andai ade yg tak suke.. !! "

Blog archive

» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» November 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» June 2013
» September 2013
» October 2013
My anniversary

Daisypath Anniversary tickers
En. Jantung Hati



TUHAN,sampaikan pesan ini padaNya.. aku menyayangiNya,mecintaNya.. tak sanggup bila ku kehilanganNya.. tiap saat ku merindukanNya.. ingin bertemu denganNya.. lindungilah dia saat aku tak bersamanya.. aku hanya ingin ia BAHAGIA.. walaupun tak bersamaNya.. aku ingin selalu menjagaNya.. jangan biarkan ia bersedih.. aku hanya ingin melihat senyumNya.. SAMPAI AKU SUDAH TIDAK ADA DI DUNIA..

Followers
Sayang korang!

Jerit di sini


kali ni aku nak cerita mengenai aktiviti aku sepanjang sem 5 ni.. dari asalnya terasa tak tahu nak buat
 apa sebab terlalu banyak cuti, sampai la terisi dengan macam2 aktiviti.. sangat seronok walaupun letih sebenarnya.. aktiviti yang tidak di sangka-sangkakan.. 

ni lah aktiviti mula-mula aku.. pergi jalan-jalan dekat kellie's castle.. memang aku teringin sangat nak pergi tempat ni, tak tau lah kenapa.. akhirnya tercapai jugak.. thanks kak mardhiah razak sebab bawa kita orang pergi jalan-jalan.. nak di jadikan cerita, aku boleh sampai tempat ni disebabkan asalnya nak pergi tempat praktikal di ipoh.. alang2 da sampai ipoh, tu yang jalan-jalan makan angin sampai ke sini, hehe.. da la dah confirm dapat tempat praktikal siap ada elaun lak tu, dapat pulak pergi jalan-jalan.. memang best !



 selepas je aktiviti kat atas tu, di teruskan lagi dengan aktiviti kat bawah ni.. ni masa time konvokesyen.. mula-mula teringin je nak bergambar dengan background yang cantik tuh. tapi akhirnya lain yg jadi.. sebab kami semua di tawarkan bekerja sementara pulak dengan photographer untuk konvo ni (abg amir).. kerja dia tak susah pun sebab kami hanya perlu edarkan flyers je.. memang senang sangat.. lagipun kami bukan bekerja sahaja, siap dapat ganjaran lagi.. tu yang tak tolak lansung.. rezeki datang lagi, syukur sangat.. 


okay, ni yang last aktiviti, makan malam dengan budak-budak kelas.. maklum la da nak berpisah semuanya.. buat aktiviti macam ni untuk kenangan semua.. best sangat, enjoy je.. dapat release tension sebelum exam, hehe


ada lagi sebenarnya aktiviti selepas nie.. tapi, masih dalam proses, dinner dengan semua pelajar diploma sains (matematik).. entah menjadi ke tidak aktiviti tu, tak tahu la.. harap2 menjadi sebab terigin sangat nak ada dinner macam orang lain, hee..  

Sebagai ingatan kepada kita semua dalam memburu kekayaaan dan kesenangan, di bawah ini diturunkan hadis Nabi s.a.w. sebagai panduan, yang bermaksud: “Barangsiapa yang kehidupan duniawi menjadi tujuan utamanya, nescaya Allah menjauhkan dirinya dari tujuannya, dan meletakkan kefakiran di hadapan biji matanya. Ia tidak mendapatkan kehidupan dunia, melainkan apa yang telah ditentukan baginya. Barangsiapa yang kehidupan akhirat menjadi niat utamanya, nescaya Allah akan menyatakan dirinya dengan tujuannya, dan menjadikan kekayaan dalam hatinya sekaligus mendapat kehidupan duniawi. Dan (perlu diingat), kehidupan duniawi adalah hina.” (H.R. Ahmad, Ibnu Majah dan Tirmidzi.)



0 comments