//Simple is better




About Me !
Hey ! Good days to you!


Welcome to my blog . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman kill you!haha.. i'm Nur Shuhada Binti Ab Aziz. 20 tahun. Was taken by someone. Seorang gdis biasa yg hnya inginkn kbhagian. Tiada yg lbih kekal & bhgia slain CINTA yg SATU♥ my fmly♥ my jntung hati♥ my bff♥

Status : YOUR STATUS HERE


Music
Layan jew!



Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: shuhada aziz

Nuffnang

◕‿◕

"I know I'm not the best writer.. menulis sekadar suke-2.. mohon maaf andai ade yg tak suke.. !! "

Blog archive

» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» November 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» June 2013
» September 2013
» October 2013
My anniversary

Daisypath Anniversary tickers
En. Jantung Hati



TUHAN,sampaikan pesan ini padaNya.. aku menyayangiNya,mecintaNya.. tak sanggup bila ku kehilanganNya.. tiap saat ku merindukanNya.. ingin bertemu denganNya.. lindungilah dia saat aku tak bersamanya.. aku hanya ingin ia BAHAGIA.. walaupun tak bersamaNya.. aku ingin selalu menjagaNya.. jangan biarkan ia bersedih.. aku hanya ingin melihat senyumNya.. SAMPAI AKU SUDAH TIDAK ADA DI DUNIA..

Followers
Sayang korang!

Jerit di sini

Syukur alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas di bumi Allah.. kini da pun di akhir-akhir bulan september dan menghampiri bulan oktober.. terasa begitu lama aku menyepikan diri.. mungkin selama ini kesibukan yang melanda + kemalasan menyebabkan aku lama meninggalkan blog ni.. entah kenapa pagi ini terasa hendak menulis sesuatu.. 
hampir kesemua manusia sedang lena di buai mimpi pada masa ini, aku masih lagi tidak mampu memejamkan mata.. mengalahkan pendana menteri, habis kesemua masalah aku hendak fikirkan.. dari sekecik-kecik masalah sehinggalah sebesar-besar masalah.. memang itulah yang selalu terlintas di fikiranku bila mata tak mampu untuk terpejam lena di saat semua manusia asyik dibuai mimpi.. 
memang sunyi yang aku rasakan saat ini, tiada lagi hilai tawa, suara-suara manusia yang tak pernah henti-henti untuk berbicara.. dan saat inilah aku dapat rasakan ketenangan.. sunyi itu satu ketenangan bagi aku, tapi mungkin tidak bagi orang lain.. ketenangan yang aku dapat rasakan saat ini seolah-olah tiada lagi masalah yang bakal aku hadapi pada hari esok walaupun hakikatnya masih banyak lagi masalah yang harus aku tempuhi..
  
rindunya terasa nak kembali aktif berblog.. tapi ketandusan idea.. blog aku ni dari asalnya ada lagu, tapi disebabkan lama terbiar sehinggakan lagu pun dah tak berbunyi lagi.. siapa-siapa yang datang jenguk2 blog aku mesti akan terasa bosan dan sunyi kan? hurm, entah bila la tak tahu aku nak edit balik blog ni.. aku sendiri tgk blog aku pun da trase kurang berminat.. da rase tak menarik di mata lagi :( 
sekarang aku da pun berada di penghujung sem, da hampir nak final exam.. tapi belum ada pape persiapan pun lagi untuk menghadapi final.. kenapa la dengan aku ni, suka sangat study last2 minit.. nanti mula la panic, adoii.. da akhir sem pun tetap jugak dengan perangai sama, tak pernah berubah.. harap2 la walaupun study last minit dapat jawap final nanti, amin..
 
okay cukup la smpai di sini dulu aku merepek, merapu yang entah pape..
bila engkau memandang segalanya dari tuhanmu, yang menciptakan segalanya, yang menimpakan ujian, yang menjadikan sakit hatimu, yang membuatkan keinginanmu terhalang serta menyusahkan hidupmu, pasti akan damailah hatimu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalaNya untuk sesuatu yang sia-sia. bukan Allah tidak tahu derita hidupmu, retaknya hatimu tapi mungkin itulah yang Dia mahukan kerana Dia tahu hati sebeginilah yang selalunya lebih lunak dan mudah untuk akrab dan dekat denganNya.
biar seisi dunia benci dan tinggalkan kita, Allah tetap ada. tiap masa, tiap ketika.
0 comments